Föreläsningar och utbildning

Ny kunskap – mer energi!

Johanna Tengwall - omtyckt föreläsare, Sunt Fokus

Johanna är en erfaren och omtyckt föreläsare

Med en passion för att sprida och inspirera till kunskaper för sundare hälsa, goda relationer och mindre stress.

Att möta människor och se att man kan göra en skillnad – magiskt!

Johanna föreläser för föräldrar, skolpersonal, idrottare och för företag – alltid med fokus på den goda relationen.  Hur vi skapar den och de fantastiska vinster som väntar när vi gör det!

På föreläsningar om hälsa och välmående förmedlar hon enkla nycklar för livets alla delar – för en vardag med balans, nöjdhet och glädje.

Till föräldrar och i skolans värld är det allmänmänskliga och livsviktiga kunskaper som står i fokus. Kunskaper som vi vet främjar barns hälsa och inlärning. Alla barns rättighet till en god skolmiljö och att som elev bli sedd, hörd och respektfullt mött av viktiga vuxna är våra ledord.

Inom idrotten ligger fokus på nycklar för välmående och inre hälsa för att sedan kunna prestera och må bra.

Johanna tar avstamp i den senaste forskningen kring hjärnans utveckling kopplat till lärande och med en grundteori i det salutogena förhållningssättet. Att tro gott om människan och att göra mer av det som fungerar.

Hon förmedlar på ett enkelt sätt de metoder och förhållningssätt som hon sett ger fantastiska resultat för barns självkänsla, psykiska mående, prestation och lärande i skolan.

Johanna delar med sig av tips och idéer grundade på egna erfarenheter – det hon ser fungerar utifrån sin roll som skolkurator, föräldracoach, samtalssterapeut och trebarnsmamma.

Därtill lägger hon perspektivet folkhälsa och sina gedigna kunskaper om kost, näring och livsstil och dess påverkan på individen.

Föreläsningar för
föräldrar – skolan – hälsa

Vi erbjuder

Föreläsningar för föräldrar

Föräldrar (barn 1-5 år)

Föräldrar (barn 1-5 år)

Föräldrakursen som ger dig livsviktiga kunskaper och verktyg till ett klokt och tryggt föräldraskap, utan känsla av otillräcklighet och skuld....

läs mer
Blivande föräldrar

Blivande föräldrar

Föräldrakursen som ger dig livsviktiga kunskaper och verktyg till ett klokt och tryggt föräldraskap och som förbereder er inför mötet med ert barn....

läs mer

Föreläsningar för skolan

– för personal och vårdnadshavare

Föreläsningar om hälsa

8 nycklar för din hälsa

8 nycklar för din hälsa

Vi djupdyker i frågor och fakta om kost och livsstil, och tittar på vad vi kan förändra på ett enkelt sätt och vilka effekter det ger på vår hälsa...

läs mer

Är du nyfiken och vill veta mer?

Kontakta oss gärna på
info@suntfokus.se

Referenser

Sagt av åhörare efter föreläsningar

Referenser föreläsningar

”Johanna föreläser med värme och engagemang och du kommer garanterat att få med dig härlig inspiration, nya idéer och massor med kunskap. Hon berör på djupet och du kommer minnas hennes kloka ord.”

”Vad härligt att få höra dina kloka ord.
Det är ett så viktigt budskap du förmedlar och jag är så glad att du når ut till så många nu. Jag tycker att du har en bra balans mellan egna upplevelser och vetenskapen du vill förmedla. Tänk så viktigt för våra barn!”

”Det var en toppen föreläsning🌸 så många bra verktyg att ta med sig😊
Tack för en jätte givande kväll!” – Peter efter Föräldraföreläsning

”Jättekloka tips om sådant som vi ofta får mycket frågor och funderingar kring. Är det ok om jag lägger ut tipsen på Facebook? Skriver att de kommer från dig förstås!” – verksamhetschef BVC

”Superintressant verkligen! Tack!🤎🤎”

Referenser från föreläsning om Hälsofrämjande skola

”Du är en stjärna! Du gjorde verkligen succé, min personal har i efterhand kommit fram och med eftertryck sagt hur mycket de uppskattade din ingång till det viktiga elevhälsoarbetet”. Tack Johanna!

”Min personal har blivit berörda och du har satt igång tankeprocesser hos dem.
Jag har följt upp deras reflektioner och tankar och flera av dem uttrycker att de fick flera tankeställare men också bekräftelse på att hur de tänker och arbetar är rätt.
Andra tyckte nog att det var utmanande eftersom de inte är vana att tänka ur andra perspektiv. Vi ser att dina ord har gjort en skillnad och ser fram emot ett fortsatt samarbete.”
– rektor på Grundskola

Referenser från deltagare till föreläsningen ”Så stärker du ditt barns självkänsla”

”jag önskar att jag fått höra dina kloka ord tidigare i mitt föräldraskap, idag har jag två tonåringar. Men jag ska gå hem och prata med dem och med min fru redan ikväll, om saker jag sett att jag velat ha gjort annorlunda. Som du sa, det är aldrig för sent att ändra sig och göra avtryck!” Tack Johanna!

”du pratade om oerhört viktiga saker. Jag lärde mig jättemycket. Nästa gång ska jag gå med min man och med min syster, de behöver båda höra det du pratade om”.

Referenser från åhörare till föreläsningen ”När två blir fler” för barnmorskegruppen Öresund

”dina ord går rakt in i hjärtat, och jag får syn på saker som jag tidigare inte reflekterat över. Tack!”

”du gör det så tydligt när du ger exempel från ditt eget liv och dina erfarenheter, men med massor av bra konkreta verktyg från forskning om barn och utveckling.”

”jag har fått med mig massor av viktiga tankar att fundera över inför mitt kommande föräldraskap. Saker jag inte riktigt tänkt på tidigare. Det känns tryggt att ha fått så många smarta tips inför babyn ska komma. Tyckte mycket om avsnittet om anknytning och självkänsla.”

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.