Om Johanna Tengwall

Johanna Tengwall är socionom & dipl. samtalsterapeut med Psykodynamisk inriktning

Vidareutbildad i Folkhälsovetenskap och Epidemiolog och med utbildning i Kris och Krishantering, motiverande samtal, sorgerådgivning och Hälsofrämjande skolutveckling.

Johanna arbetar med fokus på att främja en god relation och med att stärka det friska hos individen och hos gruppen.

Jag är en trebarnsmamma till barn som idag hunnit bli elva, sexton och tjugoett år.
Jag ser att jag har en annan ingång till föräldraskapet och min roll som mamma idag, jämfört med för tjugo år sedan. Och det är det som är det fina med föräldraskapet, att vi lär oss på vägen!
Så mycket som jag har lärt mig om mig själv av vart och ett av mina barn, är ovärderligt och känner tacksamhet över varje dag.

Jag älskar att vara vid havet och ta in naturen med alla sinnen – då mår jag som allra bäst! Eller att rulla ut yogamattan i en varm hot yoga sal och andas, landa in men också utmanas och hitta styrka och fokus. För min fritid och för mitt företagande.

Min grundteori har länge varit den salutogena – att tro gott om människan och lyfta dens unika förmågor. Vi växer alla av att bli sedda, respekterade och mötta med värme och förståelse.

Min grundteori har länge varit den salutogena, dvs att lägga fokus på det som fungerar, tro gott om människan och lyfta vars och ens unika förmågor! Med förståelsen av att alla människor har behov av närhet, av att bli sedd och bekräftad och att räknas med – ger det oss goda förutsättningar i livet för att kunna utveckla fina relationer och ett gott samarbete med såväl våra barn som med kollegor eller vår partner. Det är i relationen som näring till självkänslan ges dagligen! I mitt arbete ser jag människan i sitt sammanhang med förståelse av att vi är alla våra delar som påverkar varandra. I skolans värld ser jag hur kunskapen om att bemötande, en trygg relation och självkänsla hänger ihop, ger fantastiska resultat för elevers hälsa och lärande i skolan! Elever som mår bra kan prestera och elever som klarar skolan, mår bra! Det är min passion och ser det som ett av mina absolut viktigaste uppdrag – att sprida kunskaper och erfarenheter om vad jag sett gynnar elevers välbefinnande, och som stärker deras förutsättningar att i framtiden klara livets alla utmaningar. Jag arbetar med Föräldrakurser, Föräldrasamtal, Skolutveckling med fokus på Elevhälsa, Föreläsningar och Samtalsterapi. Ni är välkomna att boka mig privat eller till företag. Antingen live i Malmö eller via Zoom.

Se filmen här där jag berättar
mer om mig & hur jag arbetar!

Jag arbetar med :
$

Föräldrakurser

$

Skolutveckling med fokus på Elevhälsa

$

Skolinterventioner mot psykisk ohälsa

$

Hälsoinspiration

$

Föreläsningar

$

Samtalsterapi

Jag erbjuder föräldraföreläsningar live eller via Zoom med teman kring tex konflikthantering, självkänsla, läxor, sociala medier och skärmar, sömn etc.

Du har också möjlighet att boka privata samtal där dina önskemål och din situation formar materialet och vårt arbetssätt. Med målet att just DIN familj ska må bättre!

Konkreta tips, verktyg och skräddarsydda lösningar med fokus på ert välbefinnande och utveckling är en självklarhet.

Projekt för psykisk hälsa och suicidprevention

Jag arbetar sedan 2019 i ett projekt för psykisk hälsa och suicidprevention – YAM – Youth Aware of Mental Health, i samarbete med Region Skånes suicidprevention, Karolinska institutet och Landskrona Stad.

YAM har hög evidens i att förbättra och öka unga människors känsla av empowerment kring sin hälsa och ger verktyg för livet i att hantera stress, ta hand om sig och väcka känsla av empati och medkänsla för medmänniskor.

YAM ges till åk 8 och studier har gjorts i tio länder i Europa. Landskrona Stad är en av de första kommunerna i Sverige att kunna erbjuda alla åk 8 eleverna YAM och projektet är under implementering 2020 och har fram tills nu väldigt fina resultat!

Arbetar med företag, föreningar & skolor inom hälsa, livsstil & stress

Sunt Fokus anlitas av privata företag, föreningar, skolor och organisationer för inspirationsföreläsningar kring hälsa och livsstil, fortbildning för personal samt föreläsningar om Stress och återhämtning, om vikten av goda relationer för en trygg och utvecklande arbetsplats.

Föreläsningar

Under hösten 2020 ges föreläsningar för skolor som riktar sig till skolans vårdnadshavare och personal. Fokus är “att skapa goda relationer, ge näring till självkänslan och undvika onödiga konflikter”. En fantastisk möjlighet för skolor att utveckla förståelsen för barns självkänsla och lärande, så att vi pratar samma språk kring våra elever.

I samarbete med Barnmorskegruppen Öresund och Babygruppen Stockholm, ger jag föreläsningen “När två blir fler” till blivande föräldrar.

Där tar jag upp teman som anknytning, familjens första tid, att vårda sin relation, stress och utmattning, påverkan på våra kroppar efter förlossningen och mycket mer.
I samarbete med BVC Bambino ges för föräldrar föreläsningen, “Stärk ditt barns självkänsla”. Bokning sker via BVC Bambinos hemsida.

Jag har en stark känsla för att fokusera på det som fungerar väl hos en individ och arbetar utifrån ett salutogent perspektiv, alltså med fokus på det friska!

Att tro gott om människan och lyfta dens unika förmågor. Att arbeta utifrån att vi måste förstå alla delar av oss, se människan i ett sammanhang, för att kunna se var vi måste göra förändringar, lägga till eller ta bort – är ledord i mitt arbete!

Utbildad inom kost & näringslära

Jag har sedan många år haft en stor passion för kostens betydelse för vårt mående – sambandet mellan vad vi äter och hur vi mår och är utbildad i näringslära och kost.

Yogainstruktör

Jag är nyligen certifierad 200h RYT Yogainstruktör efter 25 års egen yogapraktik.

En fantastisk erfarenhet att efter så många år av egen yoga få brodera ut och få en större förståelse för yogans alla aspekter. Planen på att starta upp yoga för ungdomar är under arbete.

Konsultation

När du bokar en konsultation kommer vi tillsammmans fram till vilka delar du vill stärka upp och arbeta med. Kanske är det din egen självbild, någon rädsla du har eller familjens balans/obalans och mående?

Ingen fråga eller problem är för konstigt eller för litet.

Vi tar avstamp i din erfarenhet, din upplevelse och känsla för situationen, och bygger tillsammans en bild och en plan av vad vi kommer att jobba vidare med.Ett lugnare liv, mer harmoni eller boostad energi – ditt mål kan se olika ut och är unikt för dig!

Jag ger dig konkreta tips och verktyg för att känna dig stark i föräldrarollen!

Mina Samarbetspartners

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Region Skåne

Region Skåne

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Mind

Mind

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Landskrona Stad

Landskrona Stad

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Karolinska Institutet

Karolinska Institutet

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Barnmorsekgruppen Öresund, Babygruppen

Babygruppen

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Barnmorsekgruppen Öresund

Barnmorskegruppen Öresund

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Mind

Mind

Samarbetspartner till Sunt Fokus, Barnmorsekgruppen Öresund, Bambino

BVC Bambino

Är du nyfiken och vill veta mer
eller boka?

Kontakta mig gärna på
info@suntfokus.se

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på hemsidan. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.  Lär dig mer

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.