Blivande föräldrar

Föreläsningar föräldrar

Föräldrakursen som ger dig livsviktiga kunskaper och verktyg till ett klokt och tryggt föräldraskap och som förbereder er inför mötet med ert barn.

– ”En kurs som alla föräldrar skulle få möjlighet att gå!”

Vi vill att barnet bygger en sund och trygg självkänsla och utvecklas till en ansvarsfull och harmonisk vuxen – här får du lära dig hur. Med kärlek och omtanke.

Kursen ges live via Zoom och ger dig möjlighet att ställa frågor och få svar på dina funderingar. Du kommer garanterat få med dig mängder av verktyg och tips som du kan använda från dag ett i föräldraskapet!

– Du kommer att känna dig säkrare i din roll som nybliven förälder, och kommer lättare kunna skapa en vardag för er familj med mer glädje och mindre stress.

Ur innehållet:

Föräldraskap och Föräldrastilar, – lydiga barn som gör vad du säger, eller barn som lär sig bli självständiga, trygga och som har redskapen att klara av livets med- och motgångar?
Vilken föräldrastil vill du ha, och vilka egna erfarenhet har ni med er som kan påverka era val och agerande?

Föräldrarelationer – så här påverkas ditt barn av er relation!
Verktyg och metoder som grundar för en fin relation med kärlek, trygghet och tillit.

Stress, utmattning och återhämtning – så kan vi förebygga och motverka stress. Hur känns stress i kroppen och hjärnan, och hur påverkar den vårt känsloliv?
Du får verktyg och metoder för att motverka stress och mängder av tips på återhämtning och vila som gynnar hela familjen!

Anknytning – vad betyder det egentligen och vad har den för betydelse för barnets framtida mående? Trygg bas/ säker hamn – så utvecklas barnets självbild!

Självkänsla – hur grundar vi för en trygg och sund självkänsla hos barnet? Så att det vågar utforska, lära nytt och fungera fint i sociala kontakter.

Sedd, hörd och bekräftad – Låta barnet bli sedd och bekräftad – hur gör jag det som förälder?
Så gör du insättningar på ditt och ditt barns relationskonto – ett värde för livet!

Struktur och kärleksfulla ramar – hur kan jag tänka i vardagen som nybliven förälder och vilken inverkan kommer det att ha på barnet?

Kommunikation – ”hur vi pratar till vårt barn blir deras inre röst.”
Om vikten av att lyssna med empati, ha koll på sitt kroppsråk, inte skrämma eller upplevas hotfull, boosta barnets bild av sig själv, och mycket mer.

Samarbete – ”barn gör rätt om de kan”, dvs vi vuxna måste ”läsa” vad barnet behöver och signalerar, för att kunna möta barnet och ge det rätt förutsättningar.

Barns olika personlighet – var nyfiken på just ditt barns personlighet och ditt barn kommer att blomstra och växa!

Beröm eller inte? Belöningar/ bestraffningar? Vad händer i barnet och hur ska man egentligen göra? Kan man göra på något annat sätt vid konflikter, trots och problem?

Kurslängd 90 min via Zoom.

Jag är nyfiken och vill veta när denna föreläsning ges nästa gång!

Blivande föräldrar

Godkänn

Är du nyfiken och vill veta mer?

Kontakta oss gärna på
info@suntfokus.se

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.