Utveckla ditt föräldraskap

Att växa som förälder

Egna barndomsupplevelser och minnen påverkar vårt sätt att agera i relationen med våra barn och tonåringar. För att öka förståelsen och underlätta i vår kontakt och dialog med barnet, behöver vi ta oss tiden att reflektera och komma i kontakt med våra känslor.

Vad är det egentligen jag önskar för mitt barn? Vilken sorts människa vill jag att barnet växer upp till? Vilka är mina förväntningar på mig själv, min partner och på barnet? Eftersträvar jag lydnad eller önskar jag att barnet utvecklar förmågor som eget tänkande, ansvar och reflektion? För vems skull gör jag det, min egen eller barnets?

Utifrån de frågeställningarna kan vi arbeta med förhållningssätt och metoder som vi idag vet gynnar specifikt dessa förmågor i barns utveckling.
Samtidigt lägger vi grunden för en god självkänsla och når lättare en känsla av trygghet och harmoni i familjen. När vi möter barnet och tonåringen med respekt och värme, utvecklas barnets unika personlighet! Barnet blir bekräftat för den unika person den är.

Alla gör misstag som föräldrar, men det finns en stor reparativ möjlighet i kontakten med ditt barn. Det är aldrig för sent att förändra och göra skillnad!

Som förälder kan man känna sig misslyckad när man upplever att barnen inte lyssnar eller man inte får kontakt.  Eller då barnet har det svårt i skolan, saknar kompisar eller känner sig utanför. Vi känner oss otillräckliga och kan känna skam, det ”förväntas av oss” att man ska veta hur man gör som förälder. Men vi är ju alla förstagångs förälder till just DET barnet.

Vi brinner för att hjälpa dig som förälder att hitta din inre trygghet och självförtroende i föräldraskapet och kanske också våga släppa andras krav på dig som förälder.

Att våga finnas för sitt barn och tonåring och möta barnet där det befinner sig är viktigt för såväl det lilla som det stora barnet. I hemmet, i skolan och inom idrotten.

Vi behöver reflektera över vad som händer i oss vid långvarig stress när prestationskrav dagligen finns runt oss.

Hur förhåller vi oss till det som vuxna och vad vill vi förmedla till våra barn och tonåringar?

Nu, mer är någonsin, behöver våra barn kloka och stabila vuxna som kan finnas där,  fånga upp, guida och inge hopp.

Teman som vi arbetar med är tex:

  • Skärmar och spelande
  • Skolarbete
  • Konflikter
  • Anknytning och närhet
  • Psykisk hälsa och stress
  • Så skapas en god självkänsla
  • Sömn
  • självmedkänsla

Vi erbjuder

Föräldrar (barn 1-5 år)

Föräldrar (barn 1-5 år)

Föräldrakursen som ger dig livsviktiga kunskaper och verktyg till ett klokt och tryggt föräldraskap, utan känsla av otillräcklighet och skuld....

läs mer
Blivande föräldrar

Blivande föräldrar

Föräldrakursen som ger dig livsviktiga kunskaper och verktyg till ett klokt och tryggt föräldraskap och som förbereder er inför mötet med ert barn....

läs mer
Föräldrakurs VIP

Föräldrakurs VIP

Exklusiv Fördjupningskurs för Föräldrar Begränsat antal platser per grupp (Max antal 6 personer.) Paketet innehåller tre tillfällen, á 2h. Exklusivt...

läs mer
Familjeterapi/ coachning

Familjeterapi/ coachning

I våra samtal har vi fokus på det du/ ni upplever att ni behöver hjälp med, och vi hittar tillsammans hållbara lösningar och metoder som passar i er...

läs mer

Min bok

Förstå din familj

För mer glädje, harmoni och fina relationer

Är du nyfiken och vill veta mer?

Kontakta oss gärna på
info@suntfokus.se

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.