Om Johanna Tengwall

Johanna Tengwall är socionom och dipl. samtalsterapeut med Psykodynamisk inriktning. Vidareutbildad i Folkhälsovetenskap och Epidemiologi, med utbildning i Kris och Krishantering, motiverande samtal, sorgerådgivning och Hälsofrämjande skolutveckling.

Johanna arbetar med fokus på att främja en god relation och med att stärka det friska hos individen och hos gruppen.

Hennes grundteori har länge varit den salutogena – att tro gott om människan och lyfta dens unika förmågor! 

Hon arbetar med Föräldrakurser, Skolutveckling med fokus på Elevhälsa, Hälsoinspiration, Föreläsningar och Samtalsterapi.

 

Jag erbjuder föräldraföreläsningar via Zoom med teman kring tex konflikthantering, självkänsla, läxor, sociala medier och skärmar, sömn etc. Se mer om dessa föreläsningar under Föräldraskap.

 

Du har också möjlighet att boka privata samtal där dina önskemål och din situation formar materialet och vårt arbetssätt. Med målet att just DIN familj ska må bättre! 

Konkreta tips och verktyg och skräddarsydda lösningar med fokus på ert välbefinnande och utveckling!  

Johanna__K3A3192  

Jag arbetar sedan 2019 i ett projekt för psykisk hälsa och suicidprevention  – YAM – Youth Aware of Mental Health, i samarbete med Region Skånes suicidprevention, Karolinska institutet och Landskrona Stad. 

YAM har hög evidens i att förbättra och öka unga människors känsla av empowerment kring sin hälsa och ger verktyg för livet i att hantera stress, ta hand om sig och väcka känsla av empati och medkänsla för medmänniskor. 

YAM ges till åk 8 och studier har gjorts i tio länder i Europa. Landskrona Stad är en av de första kommunerna i Sverige att kunna erbjuda alla åk 8 eleverna YAM och projektet är under implementering 2020 och har fram tills nu väldigt fina resultat!

Sunt Fokus anlitas av privata företag, föreningar, skolor och organisationer för inspirationsföreläsningar kring hälsa och livsstil, fortbildning för personal samt föreläsningar om Stress och återhämtning, om vikten av goda relationer för en trygg och utvecklande arbetsplats.

 

Under hösten 2020 ges föreläsningar för skolor som riktar sig till skolans vårdnadshavare och personal. Fokus är “att skapa goda relationer, ge näring till självkänslan och undvika onödiga konflikter”. En fantastisk möjlighet för skolor att utveckla förståelsen för barns självkänsla och lärande, så att vi pratar samma språk kring våra elever.

 

I samarbete med Barnmorskegruppen Öresund och Babygruppen Stockholm,  ger jag föreläsningen “När två blir fler” till blivande föräldrar. Där tar jag upp teman som anknytning, familjens första tid, att vårda sin relation, stress och utmattning,  påverkan på våra kroppar efter förlossningen och mycket mer.

I samarbete med BVC Bambino ges för föräldrar föreläsningen, “Stärk ditt barns självkänsla”. Bokning sker via BVC Bambinos hemsida. 

foralder-01

 Jag har en stark känsla för att fokusera på det som fungerar väl hos en individ och arbetar utifrån ett salutogent perspektiv, alltså med fokus på det friska! 

Att tro gott om människan och lyfta dens unika förmågor. Att arbeta utifrån att vi måste förstå alla delar av oss, se människan i ett sammanhang, för att kunna se var vi måste göra förändringar, lägga till eller ta bort – är ledord i mitt arbete! 

Jag har sedan många år haft en stor passion för kostens betydelse för vårt mående – sambandet mellan vad vi äter och hur vi mår och är utbildad i näringslära och kost.

 

02

 

Jag är nyligen certifierad 200h RYT Yogainstruktör efter 25 års egen yogapraktik. 

En fantastisk erfarenhet att efter så många år av egen yoga få brodera ut och få en större förståelse för yogans alla aspekter. Planen på att starta upp yoga för ungdomar är under arbete. 

  

IMG_7516

 

När du bokar en konsultation kommer vi tillsammmans fram till vilka delar du vill stärka upp och arbeta med.  Kanske är det din egen självbild, någon rädsla du har eller familjens balans/obalans och mående? 

Ingen fråga eller problem är för konstigt eller för litet.

Vi tar avstamp i din erfarenhet, din upplevelse och känsla för situationen, och bygger tillsammans en bild och en plan av vad vi kommer att jobba vidare med.Ett lugnare liv, mer harmoni eller boostad energi – ditt mål kan se olika ut och är unikt för dig! 

Jag ger dig konkreta tips och verktyg för att känna dig stark i föräldrarollen! 

 

BUBB1 kopia

Prata med mig

Har du några frågor? Ring eller maila så svarar jag gärna på dina frågor.

0704-227768
info@suntfokus.se

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.

Pin It on Pinterest