Bananpannkakor med vaniljkvarg och bär!
Ett av de bästa mellanmål jag vet – Bananpannkakor med vaniljkvarg, bär du har hemma och lite knaprig granola.
Gjorda av bananer och ägg ger de dig snabb energi, här finns både kolhydrater från bananen, proteiner och bra fetter från ägget och steker du dem i kokosolja får du också i dig livsviktiga omega 3-fetter. Granolan med fröer och nötter ger dig bra energi – mineraler, kalcium och protein. Dessutom enkla att göra, de håller sig flera dagar i kylen, går utmärkt att frysa och kan smaksättas med det du gillar!
Min favorit är med kanel och kardemumma, men prova gärna att smaksätta med kaffe, carobpulver, pressad lime eller rivet äpple.
Här kommer receptet:
2 bananer
5 ägg
1 tsk vanilpulver
smaksättning, ex kanel
Kokosolja att steka i
Ev kan du tillsätta 1/2 – 1 dl mandelmjöl i smeten. Vill du ha mer att tugga på, tillsätt lite solrosfrön
Mixa allt lätt med stavmixer. Stek på medelvärme, ca 1dl till en rund plätt, ett par minuter på varje sida.
Strö kokos över eller stryk lite kokosolja över de varma pannkakorna!
Höjer ditt blodsocker långsamt till en bra nivå och håller dig mätt länge. Servera med kvarg, grädde eller annat du gillar.
Mums!