Bästa starten på dagen!

Recept

En bra start sätter tonen för resten av dagen!

För mig kan en bra start se ut på många olika sätt. Har mer och mer börjat uppskatta variation och att utmana kroppen.

En morgon ett glas citronvatten med riven ingefära och kajennpeppar före morgonjoggen, en annan dag grötfrukost med bär och en tredje kan frukost för mig vara kokt ägg med majonnäs och en stor kopp te!

Älskar att röra på mig direkt på morgonen, komma ut i friska luften och njuta av lugnet innan dagen riktigt vaknar. Många bra tankar kommer till mig och jag känner mig redo att starta upp.

En favorit som jag länge hållt fast vid är boveteyoghurten som man kan toppa med de bär och fröer man har hemma. Kan göras kvällen innan och kan sparas flera dagar i kylen.

 

Boveteyoghurt, ca 4 port

Skölj helt bovete i riktigt varmt vatten, lägg i blöt någon timme. Skölj igen. Mixa 2dl bovete i matberedare med ca 5 dl frysta bär, 2 tsk vaniljpulver, 2 dl vatten och en matsked kokosolja. Du kan också ha i 1 avokado och söta med 2-3 dadlar eller 1 tsk honung. Mixa till en slät, krämig konsistens. Häll upp i en vacker skål och toppa med god musli, bär eller fröer. Du kan smaksätta med det du tycker om; kanel, kardemumma, vanilj, blåbärspulver, kakao eller kaffe.. Bara fantasin begränsar! Bästa alternativ till hallonglass för barnen!

 

När du blötlägger frön och nötter frigörs näringsämnen så att kroppen lättare kan ta upp dessa. De blir också mer basiska och lättsmälta för kroppen. Blötlägg en stor laddning och förvara i kylen.  Bovete är också väldigt gott att koka gröt på eller att rosta i panna kryddat med havssalt och chili! Perfekt topping på sallader och en finfin källa till protein. Glutenfritt!

 

 

 

Är du nyfiken och vill veta mer?

Kontakta oss gärna på
info@suntfokus.se

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.