Föreläsningar

Öppna upp för ny kunskap – få ut energi!

“Så får du en sundare vardag!”

Vi djupdyker i frågor och fakta om kost och livsstil, och tittar på vad vi kan förändra på ett enkelt sätt och vilka effekter det ger på vår hälsa!

Vi får kunskaper om stressens negativa påverkan, på kroppen, hjärnan och själen, och lär oss förstå vad stressen gör med oss på sikt. Vi lär oss förstå nya alternativa sätt för oss att använda i vardagen, som får oss att komma ner i varv, koppla på det parasympatiska systemet och minska oro och stress. Vi får med oss mängder av konkreta tips och tankar om hur du kan strukturera om din vardag, så att den blir mer hanterbar, mer fylld av glädje och lugn och mindre belastande för din hälsa.

Vi pratar och lär oss om vikten av sömn, återhämtning och vila, tystnad och att stänga telefonen ibland. Vi lär oss om hjärnans funktion och kopplingen till mage, känslor och psykisk hälsa!

Du kommer att få med dig mängder av fina verktyg, tips och tankar om hur just du kan öka din känsla av välvbefinnande och samtidig förbättra både din hälsa och dina relationer!

Timmarna kommer att ge dig inspiration, kraft och kunskaper för att kunna göra de förändringar du längtat efter! Detta är utbildningen du inte kan vara utan!

Delar av innehållet:
  • Naturens läkande kraft – att vila under ett träd och låta tiden passera.
  • Ta in med alla sinnen. Känna årstiderna. Använda kroppen. Njuta av det lilla. Andas frisk luft, höra måsarna och känna vinden i håret.
  • Vi pratar om vad vi äter och vad kroppen mår bra av. Fokus är på att lära oss vad kroppen tycker om och vilka fantastiska effekter vi snabbt kan få!
  • Fysisk aktivitet, hur viktigt är det? Hur kan vi på ett enkelt sätt få in motion i vardagen som ger glädje för framtiden.
  • Vi ser på miljöns och intryckens påverkan på oss, hur ser det ut där vi vistas? Vad kan färger, dofter och former göra för skillnad?
  • Våga tänka efter och skapa just din perfekta må-bra miljö.
  • Sömn, återhämtning och reparation – livsviktig kunskap
  • Relationer och självkänsla

Vi pratar om relationers betydelse och vad det betyder för oss att bli lyssnade på och bekräftade av andra.

Vill du boka mig för din personal och ditt företag?

Och vill veta mer om innehåll och pris? Kontakta mig på info@suntfokus.se eller 0704-227768

Föräldraskap – så stärker du ditt barns självkänsla!

Föreläsningen ges med innehåll utifrån målgrupp och önskemål.
Vi pratar om olika förhållningssätt kring föräldraskap och föreläsningen ger mängder av konkreta verktyg och tips för hur du kan hantera vardagen i familjen och möta barnet där det befinner sig.
 Vi tittar på hur våra egna barndomsupplevelser påverkar vårt sätt att agera i relationen med våra egna barn, för att öka förståelsen för här och nu, och göra det lättare att komma nära barnet.
Föreläsningen tar upp vikten av att bli sedd och bekräftad och hur vi med ganska små medel kan göra stor skillnad!
Hur lägger vi grunden för en god självkänsla och hur skapar vi harmoni i familjen?
Så att alla får utrymme och kan växa utifrån sin potential!
Vi tar avstamp ifrån barnets utvecklingsfaser och ser på barnens olika åldrar. Vad innebär de och vad kan vi tänka på som föräldrar för att lägga grunden för en god och nära relation?
Alla gör misstag och galet ibland men det finns också en stor reparativ möjlighet i kontakten med dina barn!
 Att våga finnas för sina barn och möta dem där de befinner sig. Vad behöver de extra av just nu?
Det här kan vara den viktigaste föreläsning som du deltagit på!

Föreläsning för skolpersonal och vårdnadshavare

 Föreläsningen kring Föräldraskap och relationer ges under 2020/2021 också i två versioner riktade till skolan och förskolan:
En version som riktar sig till föräldrar/vårdnadshavare på skolor och en som riktar sig till skolans personal och pedagoger.
Föreläsningen ger en mängd verktyg att använda i möten med barnet så att vi tillsammans kan finnas som en viktig plattform för barnets livslånga lärande och goda hälsa.
Målet är att ge kunskaper i hur vi skapar goda relationer som stärker och ger näring till elevers självkänsla och samtidgt förbättra elevens möjlighet att kunna trivas i skolan, hitta sin egen drivkraft och utvecklas i sin egen takt.
Att klara skolan vet vi idag är den viktigaste skyddsfaktor mot psykisk ohälsa!
Vi behöver prata samma språk kring våra barn och på så sätt stärka det sociala skyddsnätet kring barnen och öka möjligheten för våra barn att “lyckas”, utvecklas och må bra.

Är du intresserad av att boka mig till er skola och vill veta mer om innehåll, datum och pris?

Kontakta mig på info@suntfokus.se

eller 0704-227768.

Prata med mig

Har du några frågor? Ring eller maila så svarar jag gärna på dina frågor.

0704-227768
info@suntfokus.se

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.

Pin It on Pinterest