Föreläsningar

Tanka kunskap, få ut energi!

Sundare vardag

Vi pratar om kost och livsstil, vad vi kan förändra på ett enkelt sätt och vilka effekter det ger.
Stressens negativa påverkan och vad den gör med oss på sikt. Hur kan vi göra istället? Vikten av återhämtning och vila, tystnad. Att stänga telefonen ibland.

 

Delar av innehållet:

  • Naturens läkande kraft – att vila under ett träd och låta tiden passera.
  • Ta in med alla sinnen. Känna årstiderna. Använda kroppen. Njuta av det lilla. Andas frisk luft, höra måsarna och känna vinden i håret.
  • Vi pratar om vad vi äter och vad kroppen mår bra av. Fokus är på att lära oss vad kroppen tycker om och vilka fantastiska effekter vi snabbt kan få!
  • Fysisk aktivitet, hur viktigt är det? Hur kan vi på ett enkelt sätt få in motion i vardagen som ger glädje för framtiden.
  • Vi ser på miljöns och intryckens påverkan på oss, hur ser det ut där vi vistas? Vad kan färger, dofter och former göra för skillnad?
  • Våga tänka efter och skapa just din perfekta måbra miljö.

Vi pratar om relationers betydelse och vad det betyder för oss att bli lyssnade på och bekräftade av andra.

Gott Föräldraskap

Hjälp med att bli de goda föräldrar de flesta av oss vill vara och kunna ge våra barn och ungdomar goda förutsättningar till en sund och trygg personlighetsutveckling.

Vi pratar om hur våra egna barndomsupplevelser påverkar vårt sätt att agera i relationen med våra egna barn. Hur kan vi tänka? Varför är det bra att reflektera över det?

Föreläsningen tar upp vikten av att bli sedd och bekräftad och hur vi med små medel kan göra stor skillnad. Hur lägger vi grunden för en god självkänsla och hur skapar vi harmoni i familjen?

Vi tar avstamp ifrån olika utvecklingsteorier och ser på barnens olika åldrar. Vad innebär de och vad kan vi tänka på som föräldrar för att lägga grunden för en god och nära relation?

Alla gör misstag och galet ibland men det finns också en stor reparativ möjlighet i kontakten med dina barn!

 

Att våga finnas för sina barn och möta dem där de befinner sig. Vad behöver de extra av just nu?

Prata med mig

Har du några frågor? Ring eller maila så svarar jag gärna på dina frågor.

0704-227768
info@suntfokus.se

"De 5 bästa tipsen för föräldrar"

Anmäl dig till nyhetsbrevet här så får du ett nytt tips varje vecka under 5 veckor helt gratis.

Tack för ditt intresse! Kolla din inkorg och bekräfta din epost. Jag kommer sedan att kontakta er och ge er mer information angående erbjudandet.

Pin It on Pinterest